Historiek van ons familiebedrijf

De beginselen van de handel in bouwmaterialen aan het station van Heist-op-den-Berg liggen bij Petrus Van Houtven. Hij had een firma waar bouwmaterialen, kolen, aardappelen,… verkocht werden. Het bedrijf bevond zich tegenover het station van Heist-op-den-Berg. De firma werd overgenomen door zijn zoon Jos Van Houtven. Hij verkocht bouwmaterialen en hij stichtte een fabriek waar vloeren gemaakt werden.

mattijs7.jpegZijn schoonbroer Constant Hendrickx nam in 1932 de bouwmaterialenafdeling over. Constant verhuisde naar de Stationstraat in Heist-op-den-Berg (huidige winkel Aldi). Deze firma handelde en produceerde bouwmaterialen. Verschillende betonproducten zoals welfsels, palen, platen, regen- en septische putten,… werden toen zelf gefabriceerd.

 

mattijs6.jpegIn 1974 werd de firma overgenomen door de neef van Constant Hendrickx nl. Arthur Mattijs. Arthur Mattijs behield de naam “Bouwmaterialen Hendrickx”, tot in 1984 bleef het bedrijf gevestigd aan de Stationstraat, daarna verhuisde het naar de Oude Mechelbaan waar het nu nog steeds gelegen is.

 

 

daf_renault.jpgDe zoon van Arthur, Dirk Mattijs, nam het bedrijf in 1990 over. Dirk Mattijs verhandelt niet alleen bouwmaterialen maar ook vloer- en wandtegels.

 

Er heeft zich een probleem voorgedaan:

Error
Contacteer de webmaster indien het probleem zich blijft voordoen.

Bouwmaterialen Mattijs

Info  

Login

 
Log in
E-mail:

Wachtwoord:

Bestand Uploaden

0%